HTML

Tanuljunk Egymástól - Csömör 2010

A Blog a "Tanuljunk Egymástól" tanfolyam résztvevőinek mindennapjait meséli el.

Friss topikok

  • Reiki Mester: A filmszemlén ott voltam én is. Nagyon jó filmeket láthatott a közönség. Örülök, hogy elmehettem, ... (2010.12.17. 17:39) Más SzemPont Filmszemle
  • rekus81: Sziasztok! :) Jó lehetett ez a kirándulás, irigyellek titeket!!! Ha valakit érdekel a TV vagy álta... (2010.12.14. 10:35) Látogatás az MTV székházában
  • PirosSzilva: @őzikePR: Hát, azt még nem tudom, hogy mi lesz a vizsgafilmekkel, de ha lehet, akkor szerintem ma... (2010.12.14. 10:16) Télapó eljött
  • PirosSzilva: Mert mind olyan ügyesek vagytok! (2010.11.29. 17:45) Megírtuk, megírjuk...
  • PirosSzilva: Hajrá! Hajrá! Már nincs sok hátra ;-) (2010.11.29. 17:44) Még két vizsga letudva....

2010.11.29. 17:38 PirosSzilva

Látogatás az MTV székházában

A múlt héten volt alkalmunk ellátogatni az MTV Kunigunda utcai székházába egy stúdiólátogatásra.

Először az aulában ültünk le, ahol régi stúdió kamerák voltak kiállítva, és meghallgathattuk az új székház történetét, illetve azt, hogy milyen technikai fejlődések kellettek ahhoz, hogy most olyan lehessen a televíziózás amilyen. Aztán átsétáltunk a Nappali stúdiójába, ahol megnézhettük azt a technikát, amit jelenleg is használnak az MTV-ben.
Az egész valami felturbózott színházterem színpadjára hasonlított. A több méter magas mennyezetről síneken lógtak le mindenféle fényekhez szükséges fénytechnikai eszközök.
  
Miután megnéztük a stúdiót, átmentünk a központ vetítő termébe. Ott egy rövidfilmet láttunk a televíziózás elmúlt 50 évéből. Jó kis nosztalgia túra volt.
Régi híradók főcímei, TV maci, Van Benne Valami, A Tenkes Kapitánya, SZOMSZÉDOK :D Kudlik Juli, Antal Imre, Frei Tamás, Fábry Sándor. A műsorok mellett még az elmúlt 50 év jelentősebb eseményeiből is mazsoláztak.
A vasfüggöny átvágását láthattuk Horn Gyulával, Szűrös Mátyást, ahogy kikiáltja a Magyar Köztársaságot, kis korrajzot minden évtizedből.
A film jó volt és külön dicséretet kap, hogy végig feliratozva volt, így nem kellett hozzá jeltolmács.
 
Valami ilyesmi volt:
 
A film után átmentünk a bemutató stúdió terembe. Itt mindent ki lehetett próbálni. Lehetett olvasni súgógépről, akinek volt kedve az kamerázott, vagy a keverő pultnál igazgatta a dolgokat. Aztán persze ki kellett próbálni a bluebox-ot is. Szóval időjárást is jelentettünk.  
 
Jó volt látni, hogy egy-egy műsor milyen munkafázisok útján jön létre. Persze az ember gondolja, hogy biztosan többen dolgoznak a TV-ben mint ahogy azt este a híradóban látjuk. De azért így mégis csak öltött valamiféle testet az egész.
 
És itt van még egy részlet ebből az összeállításból, ami ugye nem az, csak olyasmi, amolyan kedv csináló.
 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljunkegymastol.blog.hu/api/trackback/id/tr922481657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reiki Mester 2010.11.29. 18:52:16

Kedves PIROSSZÍLVA!
Nagyon szépen köszönjük, hogy feltetted nekünk.
Jól éreztük magunkat az MTVnél.

Reiki Mester

PirosSzilva 2010.11.30. 18:21:04

@Reiki Mester: Nincs mit! Nekem is jó volt látni, meg veletek lenni kicsit.
Remélem majd hamarosan megint tudunk találkozni.

Sheldon49 2010.12.04. 10:52:01

@Reiki Mester: Örömmel olvastam, hogy mekkora élmény volt számodra, (számotokra) az a kirándulás, amelyről lemaradtam. Miért is?

Giling Galang 2010.12.14. 10:19:16

Sziasztok skacok! Én csak véletlenül tévedtem erre az oldalra, de leragadtam egy kicsit itt az MTV látogatásnál, mivel hogy kommunikációt tanulok... Mi is ez a tanfolyam? Kiknek? Mikor? Hogyan?
Kösziiii előre is a válaszokat! :)

rekus81 2010.12.14. 10:35:39

Sziasztok! :)
Jó lehetett ez a kirándulás, irigyellek titeket!!! Ha valakit érdekel a TV vagy általában a filmezés, nagyon sok ötletet meríthet ezekből a régi felvételekből! :)
Pontosan mit tanultatok eddig a tanfolyamon?
süti beállítások módosítása